Putkiremontti taloyhtiössä

Posted: 5 lokakuun, 2012 in Remontointi
Avainsanat:, , ,

Kun taloyhtiössä aloitetaan suunnittelemaan putkiremonttia, niin monella tulee varmasti mieleen, että tästä alkaa pitkä ja tuskainen prosessi. Jokainen on varmasti kuullut tutulta tai tutun tutulta huonosta ja pitkäksi venyneestä putkiremontista, jossa budjetit ja aikataulut ovat venyneet ja kasvaneet suunniteltua pidemmäksi. Monet asukkaat varmasti haluaisivat varmasti nopeamman prosessin, jossa asunto olisi mahdollisimman vähän aikaa pois käytöstä.

Perinteisesti putkiremontissa joudutaan purkamaan kylpyhuoneen seinät ja vaihtamaan fyysisesti kaikki asunnon putket ja liitokset uusiin. Toinen uusi tapa tehdä putkiremonttia on pinnoittaa putket sisältä uudella pinnalla, jolloin nykyisten putkien elinikää voidaan pidentää jopa kymmenillä vuosilla. Tämä sopii joihinkin remonttikohteisiin, mutta kun halutaan vaihtaa myös sähköjohdot tai muuten ilmanvaihto tai viemäröinti, niin pelkällä putkien sisäpuolien pinnoittamisella ei selvitä koko remontista.

Nykyisin taloyhtiön peruskorjauksen, johon siis kuuluu putkiremontti ja muiden taloteknisten järjestelmien vaihtaminen ja parantaminen, on helpointa tehdä elementeillä. Tässä saneerauksessa ei siis pureta vanhoja putkia esiin seinien sisältä ja tehdä suurta ja kallista purkutyötä niin paljoa. Elementeillä voidaan vaihtaa ja uusia taloyhtiössä viemäröinti, käyttövesi, ilmanvaihto ja lämmitys suhteellisen helposti verrattuna vanhoihin työtapoihin. Valmiit elementit voidaan asentaa sarjatyönä esimerkiksi rappukäytävä kerrallaan ja asentaa paljon nopeammin. Tämä vähentää koko peruskorjausprojektin aikaa ja tuo varmasti kustannussäästöjä vanhoihin menetelmiin verrattuna.

Elementeillä on siis selkeitä hyötyjä peruskorjausta tehtäessä, mutta kun asuntoon tuodaan uusia elementtejä ilman vanhojen purkamista, on tässä myös haittapuolia. Suurimpana miinuspuolena on pinta-alan pienentyminen kylpyhuoneessa ja WC-tiloissa, koska elementit tarvitsevat vähän lattiatilaa, koska niitä ei asenneta seinien sisälle, kuten rakennusvaiheessa laitetut putket. Pinnat voidaan vapaasti valita halutun laisiksi, mutta elementtien valmiit mitat eivät anna paljoa muutos mahdollisuuksia, jos haluaisi erilaista sisustusta omaan asuntoonsa. Toisalta, kun putket sijaitsevat omissa elementeissään eivätkä ole seinien sisällä, voidaan niiden huoltoa tehdä helpommin jatkossa. Mahdolliset vuodot voidaan helpommin havaita ja korjata elementtien johdosta.

Jos teidän taloyhtiössä tehtäisiin putkiremonttia, niin haluaisitko mielummin tehdä sen perinteisesti kaikki putket ja järjestelmät vaihtamalla. Vai olisiko uusi elementeillä tehty peruskorjaus sopivampi sinulle, jos omaan asuntoosi tehtäisiin putkiremontti?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s