Käyttövesiremontti omakotitaloon

Posted: 30 toukokuun, 2017 in Omakotitalo

Käyttövesiremontti kannattaa teettää ajoissa, sillä silloin kustannukset pysyvät aisoissa ja talon vedenlaatu säilyy hyvänä. Myöskin vesivahinkojen riski pienenee ja asumisturvallisuus säilyy.

Käyttövesiremontissa talon kaikki vesiputket ja vesijohdot uusitaan. Tällä hetkellä käyttövesiremontti eli tuttavallisemmin putkiremontti tulee kyseeseen 1970- ja 1980-luvulla rakennettuihin taloihin.

Käyttövesiremontti omakotitaloon kannattaa tehdä mieluummin vähän liian aikaisin, kun liian myöhään. Yleensä putket kestävät toimintakuntoisina 30 – 40 vuotta. Jos putkiremonttia ei toteuteta tarpeeksi ajoissa, niin putket saattavat alkaa vuotaa salaa. Voi kestää hyvinkin kauan ennen kuin vuoto huomataan ja tuhoa on ehtinyt jo tulla. Tällöin putkiremontti tulee paljon kalliimmaksi. Parin päivän käyttövesiremontista saattaa muodostua useita viikkoja kestävä kallis kuivatusprojekti. Suurin osa tällaisista vuodoista johtuu siitä, että vanhoihin kupariputkiin on tullut ajan myötä korroosiota. Vesijohtoveden laatu vaikuttaa myös putkien kulumiseen.

Remonttimenetelmä ja urakoitsija

Kaksi tärkeintä asiaa, joita täytyy miettiä käyttövesiremonttia suunnitellessa ovat remonttimenetelmä sekä urakoitsija. Kun löytää hyvän urakoitsijan, niin hän osaa neuvoa, että mikä remonttimenetelmä on paras kyseessä olevaan kohteeseen. Putkiremontti nimittäin voidaan toteuttaa omakotitaloon usealla eri tavalla. Urakoitsijaa valitessa kannattaa selvittää hänen aiemmat referenssinsä ja se, että hänellä on kaikki pätevyydet kunnossa.

Aiemmin putket asennettiin piiloon talon rakenteiden sisään ja mahdolliset vuodot oli vaikeata havaita. Putket olivat yleensä kuparia tai rautaa. Nykyisin käyttövesiremontissa vesiputket asennetaan aina pintavetona. Näin putket ovat näkyvillä ja mahdollinen vuoto tai kuluminen huomataan helposti.

Kylpyhuonekalusteiden vaihto

Kun vaihtaa kaikki kylpyhuoneen kalusteet käyttövesiremontin kanssa samaan aikaan, niin säästyy aikaa ja rahaa. Hanat, suihkut, wc-istuimet ja altaat kannattaa samalla vaivalla päivittää vastaamaan nykyajan standardeja. Samalla poistuvat mahdolliset vesivahingon riskitekijät. Uudet kylpyhuonekalusteet ovat vettä säästävämpiä, joten myös vedenkulutus pienenee ja siitä syntyy säästöä vesilaskuihin. Lisäksi uudistetulla kylpyhuoneella ja wc:llä on positiivinen vaikutus omakotitalon arvoon.

Omakotitalon käyttövesiremontin hinta

Omakotitalossa putkiremontti on yllättävän edullisista. Kun puhutaan kerrostaloista, niin silloin pätee useiden tuhansien eurojen hinnat per asunto. Omakotitalon neliöhinta on paljon vähemmän. Yleensä putkiremontista selviää muutamalla tuhannella eurolla. Hintaan vaikuttaa luonnollisesti se, että kuinka kattava remontti tehdään. Jos kylpyhuoneen kaikki kiintokalusteet uusitaan samalla, niin hinta tietysti nousee. Joskus ihmiset myös vaihtavat talon koko lämmitysjärjestelmän käyttövesiremontin kanssa samassa yhteydessä. Omakotitalon käyttövesiremontista saa kotitalousvähennystä.

Käytännön järjestelyt

Yleensä omakotitalossa voi asua aivan normaalisti käyttövesiremontin ajan. Vedet katkaistaan talosta vain muutaman tunnin ajaksi.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s